'Club Brugge denkt stiekem aan Nederlandse trainer met naam en faam'

'Club Brugge denkt stiekem aan Nederlandse trainer met naam en faam'

20-05-2017 10:25
13

Zondag moet Club Brugge dit seizoen nog één keer de wei in. De kans is groot dat de match tegen KAA Gent de laatste voor Michel Preud'homme wordt op de Brugse bank. Bij La Dernière Heure denken ze een opvallende opvolger voor de trainer te kennen, Frank de Boer.

Volgens onze Waalse collega's is de naam van de Nederlander gevallen in Jan Breydel. Dat zou alles te maken hebben met het feit dat Club Brugge met Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer en Lex Immers al over de nodige Nederlanders beschikt.

Ook Anderlecht dacht vorig seizoen aan de man die Ajax als trainer aan drie landstitel hielp. De Boer bedankte toen vriendelijk. Hij had geen interesse in een Belgisch avontuur en koos voor het Italiaanse Inter. Daar werd hij eerder dit seizoen ontslagen. Sindsdien zit hij zonder club.

Dat La Dernière Heure nu komt aanzetten met de naam van De Boer is trouwens best vreemd. Francky Dury lijkt immers over de beste papieren te beschikken om Preud'homme op te volgen bij Club Brugge. Naast de trainer van Zulte Waregem is Felice Mazzu (Charleroi) ook nog altijd een optie.