Ik heb ook gelezen dat Monaco, Dortmund en Anderlecht interesse tonen

"Ik heb ook gelezen dat Monaco, Dortmund en Anderlecht interesse tonen"

20-05-2017 10:00

Zulte Waregem kende opnieuw een sterk seizoen. Het plaatste zich voor Play-Off 1 en won de Beker van België. Dat kwam mede door de sterke prestaties van Soualiho Meité. De middenvelder weet nog niet waar zijn toekomst ligt. 

Dit seizoen huurde Zulte Waregem Meité van Lille, maar de kans lijkt klein dat hij volgend seizoen nog aan de Gaverbeek speelt. "Eerlijk: ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Tuurlijk heb ik in de kranten gelezen dat AS Monaco, Dortmund en Anderlecht interesse tonen, maar dat doet me niks - mijn spel gaat voor", stelt de middenvelder in Het Laatste Nieuws.

"Mijn vrienden speculeren wel voortdurend over een transfer. Ze sturen me sms'en. (zwijgt even) Toen ik bij Lille in de put zat, kreeg ik nooit berichten en nu... Ook dat is blijkbaar voetbal. Het enige dat nu telt, is de juiste keuze maken. Net zoals Zulte Waregem de perfecte keuze was. Ik draag de club in mijn hart. Voor altijd."

Meité kon destijds ook naar Club Brugge, maar daar bedankte hij voor. "Als ik sneller had geweten wat ik nu weet, dan was ik vroeger naar België gekomen. In het verleden toonde Club Brugge eens interesse, maar ik liep niet hoog op met de Belgische competitie - ten onrechte, besef ik nu. Eigenlijk had ik ook geen zin in Zulte Waregem. Anderzijds wist ik dat enkel frisse lucht mijn carrière kon redden."