Van meeste invalbeurten tot assists: de Rode Duivels domineren de PL

Van meeste invalbeurten tot assists: de Rode Duivels domineren de PL

20-05-2017 08:45

De Rode Duivels zijn hot in Europa. Vooral in de Premier League zijn onze landgenoten immens populair. De cijfers bewijzen dan ook dat de Belgen het afgelopen jaar een topseizoen achter de rug hebben in Engeland.

Bij het aanbreken van het einde van het seizoen worden er traditioneel heel wat lijstjes gepubliceerd. Bij de statistieken in de Premier League pronken heel wat Belgen bovenaan.

Meeste assists: Kevin De Bruyne (16)
Kevin De Bruyne strooide dit seizoen opnieuw met geweldige passes en deelde zestien assist uit in de Premier League. Met die prestatie gaat de middenvelder zelfs de geschiedenisboeken in. Eerste achtervolgers Eriksen (Tottenham) en Sigurdsson (Swansea) moeten tevreden zijn met dertien assists dit seizoen.

Gouden handschoen: Thibaut Courtois(16)
Onze nationale doelman Thibaut Courtois kon het vaakst de nul houden. Met zestien clean sheets doet hij eentje beter dan Tottenham-doelman Lloris die deze zondag nog op gelijk hoogte kan komen. Zijn prestaties leveren Courtois bovendien ook een nationaal record op. Opvallend: ook bij veldspelers die het vaak de nul konden houden staat het record op naam van een Rode Duivel. Vincent Kompany deed het achttien keer bij Manchester City in het seizoen 2010-2011.


Meest ingevallen: Divock Origi (19)
Origi moest dit seizoen voornamelijk tevreden zijn met invalbeurten. Het levert de spits van Liverpool wel een record op. Origi haalt het zo net van Michy Batshuayi die achttien keer mocht invallen.

Meest gewisseld: Eden Hazard (24)
Eden Hazard doet dan weer het omgekeerde van Origi. De smaakmaker van Chelsea werd dit seizoen door Conté al 24 keer naar de kant gehaald. Nog nooit deed een Belg beter. Ook in de Premier League pronkt Hazard bovenaan als meest gewisselde speler.

Topschutter: Romelu Lukaku (24)
Romelu Lukaku heeft misschien wel het mooiste record te pakken. Big Rom vond dit seizoen 24 keer de weg naar doel. Geen enkele Belg deed het hem ooit voor. Om topschutter te worden wacht Lukaku nog een aartsmoeilijke opdracht. De spits moet een hattrick scoren tegen Arsenal om Harry Kane nog voorbij te kunnen steken. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Lukaku flikte het kunstje ooit voor West Brom, op de slotspeeldag tegen Manchester United.