'Anderlecht heeft drie mogelijke opvolgers op het oog voor Tielemans'

'Anderlecht heeft drie mogelijke opvolgers op het oog voor Tielemans'

20-05-2017 07:30
3

Youri Tielemans zal Anderlecht deze zomer zo goed als zeker verlaten. De club zal naar alle waarschijnlijkheid een lucratieve deal kunnen sluiten voor de jonge middenvelder. Samen met de miljoenen van de Champions League opent dat vele deuren voor de kersverse landskampioen. Paars-wit heeft dan ook al drie namen op het oog om zijn smaakmaker te vervangen.

Anderlecht laat Tielemans vertrekken maar hoopt om het duo Dendoncker – Hanni in Brusssel te kunnen houden. Daarnaast rekent de recordkampioen ook op een wederopstanding van Nicola Stanciu om de driehoek op het middenveld te vervolledigen. Herman Van Holsbeeck heeft volgens Het Nieuwsblad drie namen die het trio volgend seizoen het vuur aan de schenen moet leggen bij Anderlecht.

Amrabat
Eerder liet VoetbalPrimeur.be al weten dat Sofyan Amrabat een mogelijke optie is voor de Brusselaars. De Marokkaanse international is op dit moment aan de slag bij FC Utrecht maar heeft nog maar een éénjarige contract bij de Nederlanders. Al heeft Amrabat zelf wel al aangegeven liever in de Eredivisie te blijven.

Rits
Ook Mats Rits is nog een piste bij de landskampioen. De jonge Belgische middenvelder past perfect in het profiel van de club. Al is Anderlecht niet de enigste geïnteresseerde. Ook Club Brugge, Standard en AA Gent vertonen vergaande interesses in Rits. De 23-jarige middenvelder heeft nog een contract tot 2020 bij Malinwa en zal dus een stevig cent moeten kosten.

Vadis
Naas Rits en Amrabat heeft Andelrecht zijn oog laten vallen op ex-speler en voormalig Rode Duivel Vadis Odjidja Ofoe. De middenvelder is momenteel aan de slag bij Legia Warschau en doet het daar naar behoren. Warschau wil zijn sterspeler graag houden en zijn contract openbreken, maar Odjidjia houdt de boot voorlopig af, al sluit hij een langer verblijf niet uit.