Alle wegen voor de Europa Leauge lopen langs Limburg, STVV wint met 7-0

  Alle wegen voor de Europa Leauge lopen langs Limburg, STVV wint met 7-0

  vrijdag 19 mei 2017 om 22:19

  Sinds vrijdag is het zeker: de nummer vier van de Jupiler Pro League, KV Oostende, neemt het straks in een rechtstreeks duel voor een Europees ticket op tegen een Limburgse ploeg. Vrijdag verzekerde STVV zich immers van groepswinst in 2A. De Kanaries rolden KV Mechelen helemaal op.

  STVV – KV Mechelen: 7-0
  Malinwa had nog een waterkans om de finale van Play-Off 2 te halen, maar dan moest het met zes doelpunten verschil winnen. Dat zat er zaterdag op Stayen nooit in. Na twintig minuten stond de thuisploeg immers al met 3-0 voor. Igor Vetokele scoorde vroeg. Daarna volgden doelpunten van Ruben Fernandes en Pieter Gerkens.

  Ook in de tweede helft kon KV Mechelen – in de match te veel voor Malinwa – geen vuist maken. STVV bleef gaan en de 4-0 kwam er na een terechte strafschop. Cristian Ceballos scoorde vanaf elf meter. Ighodaro Christian Osaguona maakte het nog wat pijnlijker voor KV Mechelen. Op het uur mocht hij invallen. Vier minuten later kon hij alweer naar de kant. Eerst kreeg hij geel voor een overtreding. Daarna zwaaide hij met zijn hand tegen Jonathan Lardot. De ref aarzelde niet en trok nog eens geel en rood. Vervolgens kwamen de 5-0, 6-0 en 7-0 op naam van Kurt Abrahams.

  Door de zege wint STVV groep 2A met 22 punten. In de finale van Play-Off 2 neemt STVV het op tegen KRC Genk. De buur speelt zaterdag nog zijn laatste groepsmatch op het veld van Lokeren, maar is al een tijd zeker van groepswinst in groep 2B. De winnaar van Genk – STVV neemt het straks op tegen KV Oostende.

  Standard – Lierse: 2-0
  De Rouches sluiten hun seizoen dan toch nog af op een positieve noot. Het versloeg Lierse met 2-0. Orlando Sa zorgde in een volledig overbodige match voor het eerste doelpunt van de partij. Razvan Marin zette de eindscore op het bord. 

  Union – Waasland-Beveren: 1-3
  Via Augusto Da Silva kwam de thuisploeg vlak voor het halfuur op voorsprong. Pas in de tweede helft kon de eersteklasser gelijk maken. Nana Ampomah trof raak voor Waasland-Beveren. Uiteindelijk gingen de bezoekers met de zege aan de haal. Kjetil Borry en opnieuw Ampomah vonden de weg naar het doel.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Alle wegen voor de Europa Leauge lopen langs Limburg, STVV wint met 7-0