Grote zorgen om Anderlecht-speler: De enige mislukking van Weiler

  Grote zorgen om Anderlecht-speler: "De enige mislukking van Weiler"

  vrijdag 19 mei 2017 om 20:32

  René Weiler heeft alle critici de mond gesnoerd. Hij heeft Anderlecht voor het eerst in drie jaar de titel bezorgd, en de winnaar heeft altijd gelijk. Toch leed hij dit seizoen één duidelijke nederlaag.

  Geert Foutré van Sport/Voetbalmagazine zag hoe Weiler de transfers mooi heeft ingepast... behalve eentje dan. "De duurste man, Nicolae Stanciu, zal volgend seizoen de vraagtekens achter zijn naam moeten uitwissen. Dat Weiler hem niet aan het voetballen heeft gekregen, is in feite zijn enige mislukking", vertelt hij.

  Uit heel wat andere spelers heeft Weiler echter wél alles kunnen halen. "Teodorczyk is toch een openbaring geweest, alleen al door zijn werkkracht. Chipciu: voordien nooit van gehoord, maar blijkt een fantastische voetballer te zijn. Doelman Davy Roef heeft hij laten vallen. Iedereen had twijfels bij Frank Boeckx, maar - of het nu zijn verdienste is of die van de verdediging - hij presteert wel."

  Zelfs de 'moeilijke jongens' liet hij uitblinken. "Hanni heeft eens een aanvaring gehad met Weiler, maar de les wel opgepikt en is een van de uitblinkers geworden. Kara wilde in de winter weg, is moeten blijven, maar Weiler heeft hem terug aan het presteren gekregen. Zelfs Trebel: drager van het predicaat 'moeilijk karakter' en niet de grote uitblinker, maar wel heel functionele speler die zijn truitje nat maakt. Dat heeft Weiler van al die spelers toch maar afgedwongen."

  Plaats een reactie

  Tom♡rsca +245
  zaterdag 20 mei 2017 om 16:17
  Proficiat weiler is zeker u verdienste deze 34 titel
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Grote zorgen om Anderlecht-speler: "De enige mislukking van Weiler"