UPDATE: 'Transfer is rond: Real betaalt 45 miljoen voor zestienjarige'

UPDATE: 'Transfer is rond: Real betaalt 45 miljoen voor zestienjarige'

zondag 21 mei 2017 om 11:56

Het lijkt een kwestie van tijd totdat Real Madrid de komst van Vinicius Junior wereldkundig maakt. Volgens de voormalig voorzitter van Flamengo, de huidige club van het Braziliaanse talent, is de deal zelfs al rond. 

Real werd eerder al in verband gebracht met het zeventienjarige toptalent. Ex-Flamengo voorzitter Kléber Leite is naar eigen zeggen verrast over de eerdere berichtgeving. "Ik ben verrast door de dingen die ik lees, zie en hoor. Sommige mensen zeggen dat hij zijn contract heeft verlengd zodat hij naar Real kan. Dat is niet waar: hij heeft zijn contract verlengd en ís nu van Real", aldus Leite. Vinicius wordt in zijn thuisland beschouwd als een van de grootste talenten van Brazilië. 

In het nieuwe contract van Vinicius zou een clausule staan waardoor hij niet voor minimaal 30 miljoen euro, maar voor 45 miljoen euro verkocht kan worden aan een buitenlandse club. Volgens Leite is de club uit Madrid al akkoord en gaan ze het bedrag in termijnen overmaken naar de Brazilianen. Vinicius blijft echter voorlopig nog zijn wedstrijden spelen bij Flamengo. "Zijn vertrek volgt waarschijnlijk volgend jaar", besluit Leite. 

Update 11:56: Niets lijkt een overgang van Vinicius naar Real Madrid nog in de weg te staan. Volgens AS is de transfer helemaal rond. In de zomer van 2018 komt de zestienjarige Braziliaan voor het bedrag van 45 miljoen euro over van Flamengo. Het is de bedoeling dat de clubs de deal dinsdag wereldkundig maken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

UPDATE: 'Transfer is rond: Real betaalt 45 miljoen voor zestienjarige'