Sleutel van succes bij Anderlecht: Veel rare kwieten op een hoop

  Sleutel van succes bij Anderlecht: "Veel rare kwieten op een hoop"

  vrijdag 19 mei 2017 om 18:00

  Anderlecht is voor de 34ste keer landskampioen geworden, sinds de Play-Offs zijn ingevoerd halen ze zelfs vijf op acht. Knappe cijfers, zo vindt ook Dirk Deferme. Hij zag dit seizoen een duidelijke sleutel tot succes.

  Deferme zag vooral dat het psychologisch heel goed zat binnen de groep. "De spelers van Anderlecht zitten in elkaars hoofd, Weiler in dat van de spelers. Het zijn me daar veel rare kwieten op een hoop. De normaalste van allemaal zijn met afstand de uitblinkers van Neerpede, van het opleidingsinstituut, formé au club, Dendoncker en Tielemans", vertelt hij op VTM.

  Niet alleen de sfeer was echter goed. "Over Dendoncker gesproken: bovenop de groepsgeest die in de spelersgroep zit, bepaalt de fysieke component heel veel. Qua volume steekt Anderlecht er bovenuit. Qua medische begeleiding die waakt over de spelers ook. De medische staf heeft geweldig gewerkt. Obradovic miste de start van het seizoen, Najar het einde. Je moet er ook wat geluk mee hebben, een ongeval is snel gebeurd, maar Anderlecht beschikte bijna heel het seizoen over de volledige selectie."

  Wie Anderlecht geen verdiende kampioen vindt, wordt tegengesproken door de cijfers. "Alles wat vorig jaar in Brugge beter was, inclusief psychologie, fysiek en de coach die de groep domineert, was nu beter in Anderlecht. Ook de cijfers, met nog één wedstrijd te spelen, zijn beter: meeste punten, meeste overwinningen, meeste goals, minste tegendoelpunten, beste doelpuntensaldo."

  Plaats een reactie

  Zetterberg +6142
  vrijdag 19 mei 2017 om 18:47
  Toch maar een kleine kampioen,hé! ;)
  Vind ik leuk
  Bullboy82 +631
  vrijdag 19 mei 2017 om 19:12
  En klagen dat we te defensief spelen, meeste overwinningen, meeste doelpunten voor en minst tegen!
  Zoals eerder gezegd het moderne voetbal vanuit organisatie snel en efficiënt omschakelen en dan nog eens heel efficiënt scoren als we de cijfers bekijken
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Sleutel van succes bij Anderlecht: "Veel rare kwieten op een hoop"