Proficiat Frank, jij schrijft het mooiste verhaal van het seizoen

"Proficiat Frank, jij schrijft het mooiste verhaal van het seizoen"

19-05-2017 17:30
3

Frank Boeckx is dit seizoen de onverwachte revelatie bij Anderlecht. De dertigjarige keeper leek uitgerangeerd, maar is plots titularis bij de landskampioen. Een stevige revanche op Besnik Hasi, die zijn transfer eigenlijk niet begreep.

Wim Conings van Het Nieuwsblad weet dat Boeckx het in het begin moeilijk had. "Waarschijnlijk zal dat geen enkele keer gebeuren: dat is wat toenmalig Anderlecht-trainer Besnik Hasi bij de komst van Frank Boeckx antwoordde op de vraag of die wel goed genoeg was om het doel van Anderlecht te verdedigen. Meer geringschattend had hij onmogelijk kunnen doen. Met dat ene zinnetje maakte hij duidelijk dat Frank The Tank niet moest rekenen op speelminuten bij Anderlecht en tegelijkertijd ook gewoon niet goed genoeg was om in te springen."

In die periode was dat geen rare uitspraak. "Er is niemand die hem tegenspreekt of de wenkbrauwen optrekt. Waarom zouden ze ook? Anderlecht heeft tot het allerlaatste moment getwijfeld om Boeckx zelfs maar als derde doelman te nemen. De man had sowieso al de reputatie een levensgenieter te zijn en de twijfels waren nog groter geworden nadat hij in te zomerse kledij was komen opdagen voor zijn babbel met Herman Van Holsbeeck."

Twee jaar later is alles helemaal anders. "Diezelfde Boeckx stond afgelopen nacht in een hoekje van het Constant Vanden Stockstadion te vieren met de supporters. Als publiekslieveling én één van de kampioenenmakers. Hij kreeg eind 2016 plots het vertrouwen van trainer Weiler en hield nadien dertien keer de nul in 24 competitiematchen. Hij is één van de hoekstenen van de eerste titel van Anderlecht sinds 2014. Hij maakt kans om maandag op het Gala van Profvoetballer van het Jaar uitgeroepen te worden tot Doelman van het Jaar."

Toch vervangen?
De vraag is nu of Anderlecht ook volgend jaar met Boeckx in doel speelt. "Ja, misschien gaan ze nog wel een nieuwe doelman halen, komende zomer. Maar dit, dit neemt niemand Frank nog af. Proficiat, Frank. Jij schrijft het mooiste verhaal van het voorbije seizoen."