Proficiat Frank, jij schrijft het mooiste verhaal van het seizoen

"Proficiat Frank, jij schrijft het mooiste verhaal van het seizoen"

vrijdag 19 mei 2017 om 17:30

Frank Boeckx is dit seizoen de onverwachte revelatie bij Anderlecht. De dertigjarige keeper leek uitgerangeerd, maar is plots titularis bij de landskampioen. Een stevige revanche op Besnik Hasi, die zijn transfer eigenlijk niet begreep.

Wim Conings van Het Nieuwsblad weet dat Boeckx het in het begin moeilijk had. "Waarschijnlijk zal dat geen enkele keer gebeuren: dat is wat toenmalig Anderlecht-trainer Besnik Hasi bij de komst van Frank Boeckx antwoordde op de vraag of die wel goed genoeg was om het doel van Anderlecht te verdedigen. Meer geringschattend had hij onmogelijk kunnen doen. Met dat ene zinnetje maakte hij duidelijk dat Frank The Tank niet moest rekenen op speelminuten bij Anderlecht en tegelijkertijd ook gewoon niet goed genoeg was om in te springen."

In die periode was dat geen rare uitspraak. "Er is niemand die hem tegenspreekt of de wenkbrauwen optrekt. Waarom zouden ze ook? Anderlecht heeft tot het allerlaatste moment getwijfeld om Boeckx zelfs maar als derde doelman te nemen. De man had sowieso al de reputatie een levensgenieter te zijn en de twijfels waren nog groter geworden nadat hij in te zomerse kledij was komen opdagen voor zijn babbel met Herman Van Holsbeeck."

Twee jaar later is alles helemaal anders. "Diezelfde Boeckx stond afgelopen nacht in een hoekje van het Constant Vanden Stockstadion te vieren met de supporters. Als publiekslieveling én één van de kampioenenmakers. Hij kreeg eind 2016 plots het vertrouwen van trainer Weiler en hield nadien dertien keer de nul in 24 competitiematchen. Hij is één van de hoekstenen van de eerste titel van Anderlecht sinds 2014. Hij maakt kans om maandag op het Gala van Profvoetballer van het Jaar uitgeroepen te worden tot Doelman van het Jaar."

Toch vervangen?
De vraag is nu of Anderlecht ook volgend jaar met Boeckx in doel speelt. "Ja, misschien gaan ze nog wel een nieuwe doelman halen, komende zomer. Maar dit, dit neemt niemand Frank nog af. Proficiat, Frank. Jij schrijft het mooiste verhaal van het voorbije seizoen."

Plaats een reactie

vrijdag 19 mei 2017 om 17:40
Een prachtig sprookje, maar hem nog een jaar opstellen lijkt mij een slecht idee. Ik zou het toch proberen met Svilar...
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 17:53
Svilar stilaan laten ruiken van het grote werk, niet zoals Roef, meteen titularis maken is voor niks goed, tja, en voor mij mag Frank ook volgend seizoen in het doel staan want hij straalt toch wel rust uit in het doel.
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 17:53
Proficiat frank de tank je hebt het heel goed gedaan maar ik hoop wel dat we voor volgend seizoen toch nen andere keeper in de goal gaan zetten en de tank gewoon 2de keeper heeft bewezen dat hij er staat als het moet
Vind ik leuk
SD +3919
vrijdag 19 mei 2017 om 18:28
Wat kan men hem verwijten ? Weiler is m.i. niet de man om zich zomarr te laten beïnvloeden; Boeckx deed zijn werk naar behoren en verdient een nieuwe kans.
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 21:16
Ik zou frank nog een jaartje laten staan en hem nu ook het Europese verhaal laten staan en wat svilar betreft zou ik hem toch een jaartje proberen te verhuren aan een ploeg die hem ook zal laten spelen en ervaring opdoen op hoger niveau, wat ervaring en speeltijd zou hem en Anderlecht mss het jaar nadien meer opbrengen dan hem nu in de kooi smijten zoals met roef!
Hij is nog jong genoeg en kan nog vele jaren bij Anderlecht het doel verdedigen na een jaar uitlenen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

"Proficiat Frank, jij schrijft het mooiste verhaal van het seizoen"