'Middenmoter uit de Premier League stuurt ook scouts naar Eupen voor sensatie'

'Middenmoter uit de Premier League stuurt ook scouts naar Eupen voor sensatie'

19-05-2017 16:55

Henry Onyekuru speelt komende zaterdag waarschijnlijk zijn laatste match in het shirt van AS Eupen. De transferstrijd voor de Nigeriaanse aanvaller is losgebarsten en er mag nog een club uit Engeland aan het rijtje geïnteresseerde clubs worden toegevoegd.

Eupen zou al gesprekken hebben gevoerd met twee Engelse clubs, maar nu blijkt West Bromwich Albion eveneens het oog te hebben laten vallen op Onyekuru. De club van Nacer Chadli zou scouts naar de match tussen AS Eupen en Royal Excel Moeskroen hebben gestuurd om het grote talent live aan het werk te zien. Dat meldt de Engelse website readwestbrom.com. Eupen zegevierde mede dankzij een treffer van Onyekuru met 2-0.

Onyekuru heeft al laten weten dat hij een keuze zal maken uit drie competities. West Bromwich Albion lijkt ook niet kansloos. De nummer negen uit de Premier League ziet de 19-jarige Onyekuru als een interessante aanwinst voor de voorhoede. West Brom komt dit seizoen moeilijk tot scoren en kan dus wel een kwaliteitsinjectie gebruiken. Onyekuru komt dankzij 22 treffers en 9 assists ook voor op het wenslijstje.