Slecht nieuws op komst voor Eurostadion? Milieuvergunning moet geweigerd worden

Slecht nieuws op komst voor Eurostadion? "Milieuvergunning moet geweigerd worden"

19-05-2017 15:06
4

Ghelamco is nog steeds niet aan de bouw van het Eurostadion kunnen beginnen. Door de vele tegenkanting blijft het project aanslepen, al werd er laatst een hindernis overwonnen door de afschaffing van de veelbesproken buurtweg. Maar nu dreigt er weer een opdoffer te volgen.

Er werd een onderzoek uitgevoerd door de Provinciale Milieuvergunningscommissie (PMVC). Onafhankelijke experts moesten alle voorgaande adviezen bestuderen. Zij zijn tot het besluit gekomen dat "de realisatie van het project niet wenselijk is", meldt Het Laatste Nieuws. De impact op het milieu is dus te negatief, werd er geoordeeld.

"De uitbating van het voetbalstadion zal heel wat autoverkeer met bijhorende milieu-impact genereren. De verkeersdrukte op die plaats van de ring zal onhoudbaar zijn, en nog versterkt door het megalomaan karakter van het project", aldus parlementslid Johan Van den Driessche (N-VA).

Diens partij is alvast opgetogen met dat negatieve advies. Bindend is dat evenwel niet, maar het zou opmerkelijk zijn mocht men de conclusies negeren. Ten laatste acht juni moet beslist worden of de milieuvergunning er al dan niet komt. De Vlaamse administratie gaf eerder al een negatief advies met betrekking tot de mobiliteit. Zo lijkt het project weer een opdoffer te incasseren.