Slecht nieuws op komst voor Eurostadion? Milieuvergunning moet geweigerd worden

Slecht nieuws op komst voor Eurostadion? "Milieuvergunning moet geweigerd worden"

vrijdag 19 mei 2017 om 15:06

Ghelamco is nog steeds niet aan de bouw van het Eurostadion kunnen beginnen. Door de vele tegenkanting blijft het project aanslepen, al werd er laatst een hindernis overwonnen door de afschaffing van de veelbesproken buurtweg. Maar nu dreigt er weer een opdoffer te volgen.

Er werd een onderzoek uitgevoerd door de Provinciale Milieuvergunningscommissie (PMVC). Onafhankelijke experts moesten alle voorgaande adviezen bestuderen. Zij zijn tot het besluit gekomen dat "de realisatie van het project niet wenselijk is", meldt Het Laatste Nieuws. De impact op het milieu is dus te negatief, werd er geoordeeld.

"De uitbating van het voetbalstadion zal heel wat autoverkeer met bijhorende milieu-impact genereren. De verkeersdrukte op die plaats van de ring zal onhoudbaar zijn, en nog versterkt door het megalomaan karakter van het project", aldus parlementslid Johan Van den Driessche (N-VA).

Diens partij is alvast opgetogen met dat negatieve advies. Bindend is dat evenwel niet, maar het zou opmerkelijk zijn mocht men de conclusies negeren. Ten laatste acht juni moet beslist worden of de milieuvergunning er al dan niet komt. De Vlaamse administratie gaf eerder al een negatief advies met betrekking tot de mobiliteit. Zo lijkt het project weer een opdoffer te incasseren.

Lees meer over:Jupiler Pro League

Poll

Moet het Eurostadion er komen?

(1608 stemmen)

Plaats een reactie

SD +3908
vrijdag 19 mei 2017 om 15:27
Als die er toch komt, zou ik niet graag in de buurt wonen
Vind ik leuk
Joesay +337
vrijdag 19 mei 2017 om 15:49
Wat ik totaal niet versta is: overal ter wereld waar een EK of WK word gehouden worden er nieuwe gebouwd, in andere landen worden er zomaar nieuwe neergezet omdat het oude niet meer goed genoeg is of worden de oude vernieuwd.. Hier in België is er wel altijd iets enkel dat van gent is momenteel gezet en voor de rest enkele aanpassing bij de, met alle respect, kleinere ploegen, terwijl anderlecht en brugge al zolang bezig zijn voor een nieuw stadion of het oude te laten aanpassen.
Met wat zijn ze toch in godsnaam bezig
[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 mei 2017 om 15:50]
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 17:36
En die supergrote stadions worden ook veelal in druk bebouwd gebied gerealiseerd. Onbegrijpelijk dat dit hier nooit kan. Men moet met zulke projecten voluit de kaart trekken van pendelen vanuit vaste plaatsen buiten het gebeuren. Men focust zich te veel op die ring.
Vind ik leuk
Joesay +337
vrijdag 19 mei 2017 om 23:31
Het is dat, anderlecht heeft bevoorbeeld eens pendelbussen gebruikt of was het nu uber? Soit, als je een grote (bewaakte) parking hebt en van daar uit gebracht word tot aan het stadion, wat moet je dan nog meer hebben?
Vind ik leuk
TB87 +297
vrijdag 19 mei 2017 om 21:32
Je zou fier moeten zijn als je in de buurt woont van het stadion van je nationale ploeg
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Slecht nieuws op komst voor Eurostadion? "Milieuvergunning moet geweigerd worden"