Preud'homme: “Dat is mijn enige wens 'zou' het mijn laatste match zijn”

Preud'homme: “Dat is mijn enige wens 'zou' het mijn laatste match zijn”

19-05-2017 14:25
3

Sinds donderdag weet Club Brugge dat het niet meer landskampioen kan worden dit seizoen. Zondag staat er wel nog een belangrijke wedstrijd op het programma. In Jan Breydel ontvangt het Gent. Op een persconferentie blikte Michel Preud'homme vooruit op het duel.

Na de nederlaag tegen KV Oostende moet Club Brugge nog vol aan de bak. Anders verliest het misschien de tweede plaats in de stand en het ticket voor de voorronde van de Champions Leauge. "Ik kan alles geven voor de groep. En de mensen rondom mij kunnen dat ook. Maar op een gegeven moment moet de groep zelf opstaan. Dat hebben ze trouwens al eens gedaan na de wedstrijd op Anderlecht. Nog één keer moeten ze dat doen", klonk het tegenover ClubTV.

Club Brugge heeft met een gelijkspel voldoende om zich te verzekeren van de tweede plaats. Maar Preud'homme lijkt volop voor de zege te willen gaan. "Iedereen moet klaar zijn om alles te geven. Zonder te rekenen. Het zal een wedstrijd voor mannen zijn", zette hij zijn groep op scherp.

Mogelijk wordt het voor Preud'homme zijn laatste match als trainer van Club Brugge. Gaan de spelers zondag iets special doen? "Nee, ik verwacht niks. Ik verwacht dat mijn spelers de wedstrijd op tweehonderd procent gaan spelen. Dat is mijn enige wens. 'Zou' het mijn laatste wedstrijd zijn”, benadrukte Preud'homme.

Lees ook: Preud'homme eist reactie van spelers: 'Voor de fans, het bestuur en hun toekomst'