Verrassende statistieken: Boeckx presteert beter dan Proto

Verrassende statistieken: Boeckx presteert beter dan Proto

vrijdag 19 mei 2017 om 13:29

De kritiek op het voetbal van Anderlecht is ondertussen gekend, maar op het vlak van statistieken scoort Anderlecht het beste van de ploegen uit Play-Off 1. Opvallend is dat doelman Frank Boeckx, die pas in doel kwam nadat Davy Roef door de mand viel, beter doet dan Silvio Proto bij de vorige titel van de Brusselaars.

Uit cijfers van Kick & Rush Lab blijkt dat Anderlecht dit jaar in Play-Off 1 gemiddeld maar 0,375 doelpunten per wedstrijd tegen kreeg, terwil dat in het seizoen 2013-2014 nog 0,6 kansen waren. Dat is te danken aan de stabiele defensie van paars-wit, die maar liefst de helft minder schoten toeliet dan in het vorige kampioenenjaar.

Opvallend is wel dat er meer schoten op doel waren. De kansen die Anderlecht tegen kreeg, waren dus doelgerichter. Maar het is daar dat Boeckx zich onderscheidt. De goalie stopte meer ballen dan Proto bij diens laatste titel. De rol van Frank The Tank is dus groter dan enkel de sfeermaker in de kleedkamer.

Poll

Moet Frank Boeckx volgend seizoen eerste doelman blijven van Anderlecht?

(1613 stemmen)

Plaats een reactie

Joesay +337
vrijdag 19 mei 2017 om 15:10
Serieus? Die dat nee gestemd hebben zijn toch geen sups van rsca?
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 15:24
Pure folklore in het moderne voetbal ! Vroeger had je in elke ploeg wel een speler waar minstens een hoek af was (of die al eens graag een pint dronken), het volk herkent zich in die mannen en dat worden eeuwige cultfiguren ! En ja meestal waren het de keepers, maar wat hen allemaal bindt is dat ze na decennia nog steeds op handen gedragen worden (of gekoesterd in onze herinneringen ~ want velen in die categorie horen helaas ook in de categorie 'plotse overlijdens' thuis), maar stel je eens een wereld voor zonder Roger Claessen, George Best, Piet Schrijvers, 'Tarzan' De Bruyne, Frank Boeckx, René Higuita, Frank Gascoigne, Eric Cantona, Zlatan, John De Wolf, Smetje en consoorten, de sport zou niet zijn wat ze nu is, leve wat meer anarchie en je m'en foutisme ! Voetbal kan ook rock'n'roll zijn, al is Boeckx zijn sex and drugs en r&r-factor iets minder dan bij de anderen ;-) .
[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 mei 2017 om 15:28]
Vind ik leuk
SD +3906
vrijdag 19 mei 2017 om 15:30
Echt appels en peren vergelijken; hoe kan men zo dom zijn om een vergelijking te doen met andere spelers, en andere trainer en vooral een meer defensieve opstelling.
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 17:42
Dat vinnek wel straf kloppen die statistieken wel want proto kreeg bekan ook nooit een goal tegen he voor mij is nog altijd nr 1 proto
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Verrassende statistieken: Boeckx presteert beter dan Proto