Preud'homme eist reactie van spelers: 'Voor de fans, het bestuur en hun toekomst'

Preud'homme eist reactie van spelers: 'Voor de fans, het bestuur en hun toekomst'

19-05-2017 13:02
1

Michel Preud'homme staat zondag meer dan waarschijnlijk voor de laatste keer als coach van Club Brugge langs de zijlijn. Het is nog een wedstrijd waarin veel op het spel staat. Als Club Brugge verliest tegen Gent, zakt het naar de derde plek. Preud'homme weet dat dat absoluut niet mag gebeuren.

Een titel zit er dit seizoen niet in voor de Bruggelingen. Dat betekent echter niet dat het seizoen al voorbij is. "We hebben 39 wedstrijden gespeeld met het doel en de mogelijkheid om kampioen te worden. Nu is er nog één om de tweede plek, een finale", zegt Preud'homme op de persconferentie.

Na de 2-1 nederlaag tegen KV Oostende wil hij ook een reactie zien van zijn spelers. "Ik verwacht dat de spelers om zondag voor iedereen binnen de Club te spelen: voor de fans, het bestuur, hun eigen toekomst", zegt hij. "Het moet op een bepaald moment van de groep komen, ze moeten opstaan zoals ze al gedaan hebben na Anderlecht - Club Brugge."

De coach voorspelt dan ook een bijzonder stevige partij. "Het zal een wedstrijd voor mannen worden, een finale", aldus Preud'homme. "Ik wens maar 1 iets: dat de spelers voor 200% er voor gaan zondag", besluit hij.