Oorlog in het Jan Breydelstadion: Ik ga toch mijn helm opzetten

  Oorlog in het Jan Breydelstadion: "Ik ga toch mijn helm opzetten"

  vrijdag 19 mei 2017 om 12:47

  Het wordt zondag nog een speciale wedstrijd voor Gent en Club Brugge. De twee ploegen beslissen in een rechtstreeks duel wie op de tweede plaats eindigt. Het belooft alweer een helse sfeer te worden, dat weet ook Peter Vandenbempt.

   Afgelopen zondag was er al een helse sfeer in de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. Dat zal komend weekend meer dan waarschijnlijk opnieuw zo zijn. "Ik ga toch mijn helm opzetten om daarnaartoe te gaan", zegt Vandenbempt op Sporza. "Het is een onverwachte, hoogst interessante apotheose van het seizoen. Zeker een waar ze bij Club Brugge voor huiveren, denk ik."

  Volgens hem zal er bijzonder veel druk zijn bij Club Brugge. "Ook al heeft Club genoeg aan één punt en heeft het thuis nog niet verloren. Ik heb de matchen van Club en Gent natuurlijk niet gezien. Dus ik kan er weinig over vertellen. Maar de ontwikkeling is wel typisch voor de Play-Offs en ook voor het gebrek aan constante in de prestaties van Club en Gent", zegt hij.

  Schrikken en begraven
  Gent zou zomaar voor een stunt kunnen zorgen. "Want twee weken geleden droomde Gent nog van de titel. Vorige week pas het plots bang dat het plaats drie nog ging verliezen en nu gaat het Brugge nog eens flink doen schrikken en ligt de Champions League ineens weer binnen bereik", zegt Vandenbempt.

  "Club Brugge is het omgekeerde: eerst dood en begraven, dan verrezen met uitzicht op de titel tot vorige week en nu plots nog strijden voor plaats twee. Zondag ligt toch de druk bij Club. Want geen kampioen worden, oké. Maar pas derde worden na AA Gent, dan is het seizoen gewoon slecht geweest", besluit hij.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Oorlog in het Jan Breydelstadion: "Ik ga toch mijn helm opzetten"