Kritiek blijft: Een bierkratje past beter bij deze titel dan champagne

  Kritiek blijft: "Een bierkratje past beter bij deze titel dan champagne"

  vrijdag 19 mei 2017 om 12:23

  De 34e titel voor Anderlecht is binnen na een 1-3 zege op het veld van Charleroi. De Belgische recordkampioen moest dit seizoen veel kritiek slikken omwille van het geleverde spel. Columnist Hugo Camps was niet onder de indruk van Anderlecht.

  "De titelfuif in het Astridpark was georganiseerd. Zeventig flessen champagne stonden koud, vuurwerk en confetti in de aanslag. Maar tot champagnevoetbal kwam het niet in het Zwarte Land", klonk het in Het Laatste Nieuws. "Na 45 minuten leidde Charleroi zelfs met 1-0. Wat het hoogtepunt van RSCA 2017 moest worden, leek af te stevenen op een nieuw dieptepunt."

  "Niet dat de Carolo's een wereldploeg zijn, maar er zit systeem in. En passie. Ze vechten nog voor iedere bal. Er is te weinig waardering voor de subtop van Play-Off 1. KVO en Charleroi hebben voor veel sensatie gezorgd in het afgelopen voetbaljaar. Misschien wel meer dan Anderlecht en Club. Alleen konden ze de perceptie van nakomertjes niet van zich afschudden", vindt Camps.

  "De anticlimax in de beslissende wedstrijd voor de titel was de wissel van Youri Tielemans. Hij die het hele seizoen de vlam en brandstof van Anderlecht was geweest, droop in grote gelatenheid af.
  Een oogwenk later vond de verrijzenis van Teodorczyk plaats. Misschien hebben we te veel verwacht van Anderlecht. Maar toch, het voetbal van de rijkste club van het land was wel heel armoedig. Een bierkratje had daarom meer in het verlengde van de titel gelegen dan champagne van Piper-Heidsieck", besluit de columnist.

  Poll

  Verdient Anderlecht de titel?

  (696 stemmen)

  Plaats een reactie

  dakcota +3902
  vrijdag 19 mei 2017 om 14:43
  Ah gelukkig weet iedereen al dat deze mens er toch niets van kent he....
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Kritiek blijft: "Een bierkratje past beter bij deze titel dan champagne"