Beroep Charleroi haalt niets uit: nederlaag en schorsing Tainmont blijft staan

Beroep Charleroi haalt niets uit: nederlaag en schorsing Tainmont blijft staan

19-05-2017 12:05

Clément Tainmont pakte vorig weekend een rode kaart en kreeg twee wedstrijden schorsing opgelegd. Charleroi ging daartegen in beroep, om de flankspeler zo speelgerechtigd te krijgen voor het duel tegen Anderlecht. De Carolo's verloren echter met 1-3, Tainmont startte op de bank en is nu alsnog twee wedstrijden geschorst.

Tainmont ging tegen Gent zwaar door op de enkel van Jérémy Perbet en mocht vroegtijdig gaan douchen. De oorspronkelijke schorsing blijft na het beroep staan, de flankspeler mist daardoor de eerste wedstrijd van volgend seizoen. Het is overigens niet de eerste keer dat Charleroi dit trucje toepaste in deze Play-Offs. Voor de heenwedstrijd tegen Anderlecht tekende het ook beroep aan tegen de schorsing van Hamdi Harbaoui. Die scoorde prompt de winninggoal tegen paars-wit en werd vervolgens alsnog geschorst.

Het is fenomeen dat zich wel vaker voordoet. Een speler wordt geschorst, maar zijn ploeg gaat in beroep om hem zo speelgerechtigd te krijgen voor de volgende wedstrijd. De reden dat het kan is dat het beroep maar op vrijdag wordt behandeld en midweekmatchen uiteraard vroeger plaatsvinden.