RSCA naar de Champions League, Club Brugge en Gent strijden voor ticket

RSCA naar de Champions League, Club Brugge en Gent strijden voor ticket

vrijdag 19 mei 2017 om 08:10

Met nog één speeldag te gaan in Play-Off 1 is zowat alles beslist in de competitie. Maar, er moeten nog enkele plekjes uitgedeeld worden. VoetbalPrimeur.be lijst even op wat er nog allemaal op het spel staat.

Wie op de eerste plaatst eindigt is geweten. Anderlecht is landskampioen en daardoor ook rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. De Brusselaars zullen daarin waarschijnlijk in pot 3 belanden. Andere ploegen die al zeker zijn van het Kampioenenbal zijn onder meer Chelsea, Tottenham, Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Monaco, PSG, Benfica en Feyenoord.

Tweede CL-ticket
Zondag weten we wie op de tweede plek eindigt, die recht geeft op een ticket voor de derde voorronde van de Champions League (25-26 juli en 1-2 augustus). De derde plek levert een ticket voor de derde voorronde van de Europa League op (27 juli en 3 augustus). Enkel Club Brugge en Gent kunnen nog op die tweede of derde plek eindigen.

Club Brugge staat momenteel op de tweede plek en blijft daar ook staan als het niet verliest van de Buffalo's. Bij winst van Gent eindigt de ploeg van Hein Vanhaezebrouck op de tweede plek.

Overige Europese plekjes
Na de winst van KVO donderdagavond is het zeker van de vierde plek in de stand. Het mag zich daardoor opmaken voor de barragewedstrijd voor het laatste Europese ticket op 31 mei. Die wordt gespeeld tegen de winnaar van de finale van Play-Off 2 (tussen Genk en wellicht STVV). De winnaar van die barragewedstrijd is ook geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League.

Poll

Wie eindigt op de tweede plaats?

(325 stemmen)

Plaats een reactie

vrijdag 19 mei 2017 om 10:38
Anderlecht dik verdiend kampioen! Als eerste de play-offs ingegaan en punten gehalveerd, een lange Europese campagne en Boucaut die geen zin had in een paars-witte kampioen. Dan moet iedereen toegeven dat RSCA de beste ploeg was dit seizoen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

RSCA naar de Champions League, Club Brugge en Gent strijden voor ticket