Titel Anderlecht haalt ook buitenlandse pers: Stempel van Weiler

  Titel Anderlecht haalt ook buitenlandse pers: "Stempel van Weiler"

  vrijdag 19 mei 2017 om 08:00

  Anderlecht is voor de 34ste keer kampioen van België, het heeft zowaar zelfs nog zeven punten voorsprong op Club Brugge. Een mooie prestatie van coach René Weiler, zo weten ze ook in het buitenland. Ook in onze buurlanden krijgt de titel namelijk aandacht.

  Zo heeft The Daily Mail een artikel gewijd aan deze landstitel. "Nadat titelhouder Club Brugge het eerste deel domineerde, is Anderlecht streng teruggekomen en stonden ze al aan kop in de lente. Het keek nooit achteruit in de Play-Offs. In een jaar met drastische vernieuwingen binnen de rangen, heeft Anderlecht beter gedaan dan verwacht. Velen dachten dat coach René Weiler voor Nieuwjaar ging vervangen worden, maar hij overleefde.

  Ook het Duitse Kicker volgt natuurlijk de avonturen van René Weiler. "De ploeg van ex-Nurnberger René Weiler kan niet meer worden ingehaald. Al op het einde van het reguliere seizoen stond Anderlecht aan kop in de Jupiler Pro League. In het nogal complexe systeem van België is dat niet genoeg op de titel te pakken. Na dertig wedstrijden worden de punten gehalveerd. Weiler haalde met die krappe voorsprong echter de meet, hij pakte vijf zeges en drie gelijkspelen."

  Bij het Franse L'Equipe wordt Weiler ook in de bloemetjes gezet. "Anderlecht heeft zijn 34ste titel binnengehaald door te winnen op Charleroi, met dank aan twee goals van Lukasz Teodorczyk. Deze titel heeft duidelijk de stempel van de jonge trainer René Weiler (42 jaar), die dit seizoen is overgekomen van Nurnberg uit de Duitse tweede afdeling."

  Zelfs in Spanje
  Ook de Spaanse sportkrant Marca vermeldt de Belgische competitie, dat is niet bepaald gewoon. "Anderlecht heeft de titel gepakt na een 3-1 tegen Charleroi en zal te zien zijn in de volgende editie van de Champions League. Het is hun eerste titel sinds 2014. De Spanjaarden Ruben Martinez en Diego Capel speelden niet."

  De NOS focust uiteraard op de Nederlanders in de Jupiler Pro League. "Charleroi kwam eerst op voorsprong: Chris Bedia profiteerde van geklungel in de Brusselse defensie. Anderlecht stelde na rust orde op zaken door twee goals van de Pool Lukasz Teodorczyk, de topscorer die al sinds 12 maart droog stond, en één van Massimo Bruno. Bram Nuytinck, normaal gesproken basisspeler bij Anderlecht, bleef de hele kampioenswedstrijd op de bank." 

  "Club Brugge, met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de ploeg, verloor met 2-1 bij Oostende en moet zondag in eigen huis rivaal AA Gent van zich afhouden om de tweede plaats in de eindstand veilig te stellen."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Titel Anderlecht haalt ook buitenlandse pers: "Stempel van Weiler"