Weiler haalt zijn gram: De titel smaakt nog zoeter door alle kritiek

Weiler haalt zijn gram: "De titel smaakt nog zoeter door alle kritiek"

vrijdag 19 mei 2017 om 07:55

Een zichtbaar gelukkige René Weiler op het veld van Charleroi. De Zwitser kon niet stoppen met lachen na de winst tegen de Carolo's. Hij vierde de titel met Anderlecht en haalt daarmee zijn gram na alle kritiek.

Voor Weiler is het misschien wel één van de mooiste successen van zijn carrière. Zeker na alle kritiek die hij dit seizoen kreeg. "Ja, ik geef toe dat deze titel nog wat zoeter smaakt door alle kritiek die ik heb gekregen", aldus Weiler tegenover Het Nieuwsblad.

"Ik weet nog altijd niet waarom en ik weet nog altijd niet waarom die zo hevig waren. Ik dacht dat ik goed werkte, maar goed: iedereen doet zijn werk en sommigen van jullie zagen het anders. Ik heb me niet van mijn stuk laten brengen en ik heb hard gewerkt. Ik had een titel nodig om respect af te dwingen, zo blijkt. Er zijn veel problemen geweest, heel veel problemen. En dan op deze manier het seizoen afsluiten, is heel mooi. Wat ik allemaal heb moeten doen, zeg ik nu liever niet. Daar ben ik te moe voor."

Titel voor iedereen
Weiler feliciteerde en bedankte zowat iedereen na het behalen van de titel. "Deze titel is voor iedereen die bij Anderlecht betrokken is. Ik ben heel blij voor al die mensen. Ik denk ook aan mijn familie, mijn vrouw en kinderen. Het is een lang en zwaar seizoen geweest, met al 57 matchen", zegt hij.

"Het is een zwaar jaar geweest, met veel emoties. Positieve en negatieve, ook privé (Weilers vader overleed begin februari). Maar op sportief vlak heb ik altijd een goed gevoel gehad. Uiteindelijk was het een goede groep om mee te werken. Ik ben trots op wat ze hebben gebracht. Ik bracht iets nieuws en ze hebben het fantastisch opgepikt", besloot hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Weiler haalt zijn gram: "De titel smaakt nog zoeter door alle kritiek"