'RSCA kondigt vertrek Van Holsbeeck aan, 2 namen op lijstje mogelijke opvolgers'

'RSCA kondigt vertrek Van Holsbeeck aan, 2 namen op lijstje mogelijke opvolgers'

19-05-2017 07:39
1

Herman Van Holsbeeck kon donderdag zijn achtste titel als general manager van Anderlecht vieren. Mogelijk ook één van zijn laatste. Hij denkt namelijk aan stoppen, zo raakte bekend tijdens de titelviering.

Tijdens de titelviering raakte al een en ander bekend door bestuursleden. Zo vernam Het Laatste Nieuws dat Van Holsbeeck eraan denkt om te stoppen. Hij zou ten laatste tot 30 juni 2020 willeb blijven doorgaan. Al wil hij na zijn carrière wel nog een functie binnen de club, als een soort adviseur. Eerst moet er nog een geschikte opvolger gevonden worden.

Anderlecht beseft dat het een moeilijke taak wordt om een vervanger te vinden. Er zouden twee topkandidaten zijn. Eerder werd Mehdi Bayat van Charleroi al gepolst. Hij kreeg zelfs een financieel voorstel, maar de kans lijkt klein dat hij Charleroi verlaat. Ook de naam van Luc Devroe, voormalig sportmanager van Club Brugge en de huidige man van KVO, is één van de kandidaten. Gezien zijn sterke banden met Van Holsbeeck lijkt hij nu de favoriet te zijn.