Van Holsbeeck lekt transferplannen RSCA, drie sterkhouders mogen niet vertrekken

Van Holsbeeck lekt transferplannen RSCA, drie sterkhouders mogen niet vertrekken

19-05-2017 06:52
5

RSC Anderlecht ging donderdagavond een dolle feestnacht is na de gewonnen titel. Maar dat betekent niet dat er achter de schermen al gewerkt werd aan de toekomst. Door de titel lijken enkele sterkhouders te gaan vertrekken, al wil men bij Anderlecht vooral de kern bij elkaar houden.

Herman Van Holsbeeck weet dat Anderlecht met Youri Tielemans en Leander Dendoncker twee goudhaantjes heeft rondlopen op het middenveld. Maar daar mag er maar eentje van vertrekken. "Tielemans tekende nog nergens, maar gaat vertrekken", reageerde Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.

"Dendoncker: die gaan we wel houden. De halve Premier League zit op hem te wachten, maar als we volgend seizoen een goeie basis willen hebben in onze ploeg is het cruciaal om Leander hier te houden. Met het geld van de Champions League hebben we trouwens meer mogelijkheden om rond hem te bouwen. We kunnen al eens een half miljoen meer uitgeven.”

Blijvers en vertrekkers
Naast Tielemans zullen er nog andere spelers vertrekken of blijven zoals Dendoncker. "Met Kara en Frank Acheampong zijn duidelijke afspraken. Als ze opnieuw naar Engeland kunnen, mogen ze gaan voor een bepaalde prijs", zegt hij.

"Teo willen we houden, want hij blijft een goalgetter. En bij Andy Najar zitten zowel wij als club als hij als speler in een zwakke onderhandelingspositie na zijn blessure. Daarom lijkt het ons beter dat ook hij blijft", besloot hij. En Roger Vanden Stock kwam nog met één duidelijk antwoord. "En als er toch jongens vertrekken, zullen we heel gerichte transfers doen", lacht hij.