Ontketende Teodorczyk bezorgt Anderlecht 34ste landstitel

Ontketende Teodorczyk bezorgt Anderlecht 34ste landstitel

18-05-2017 22:15
6

Anderlecht is landskampioen. Paars-wit kreeg het in zijn titelmatch bijzonder moeilijk op Mambourg, maar Teodorczyk begon eindelijk terug te scoren en maakte met twee doelpunten het verschil.

Anderlecht maakte absoluut geen indruk in de eerste helft, al waren de halve kansen wel voor de bezoekers. Zo kon Hanni scoren na een voorzet van Chipciu, maar hij legde hem naast.

Aan de overkant was het wel prijs. Charleroi maakte zijn enige kans af, Chris Bédia opende de score met veel hulp van de verdediging én Frank Boeckx. Een kleurloos Anderlecht kon daarna geen enkele kans creëren en ging rusten met 1-0.

Teogoal
René Weiler liet vroeg in de tweede helft zijn ongenoegen blijken. Een zwakke Tielemans werd vervangen door Acheampong. Even later kon Teodorczyk het vuur toch aanwakkeren. De Pool won zijn duel van Dessoleil en schoot in de draai binnen.

Het sein voor Anderlecht om druk te gaan zetten, al kreeg het bijna nog het deksel op de neus. Doelpuntenmaker Bédia kon makkelijk zijn tweede binnenleggen, maar liet het na. Een fatale fout. Op amper tien minuten van het einde maakte opnieuw Teodorczyk die geruststellende tweede. Met zijn 22 goals was hij één van de architecten achter de titel van Anderlecht. In de slotfase zorgde Bruno ook nog voor 1-3.

Anderlecht heeft zo zijn 34ste landstitel beet. Het gaat zowaar nog kampioen worden met een ruime voorsprong, want Club Brugge heeft verloren KV Oostende. Blauw-Zwart moet nog vrezen voor zijn tweede plaats.