'Mourinho breekt met UEFA-traditie, Ajax wordt niets wijzer'

  'Mourinho breekt met UEFA-traditie, Ajax wordt niets wijzer'

  donderdag 18 mei 2017 om 21:05

  José Mourinho ziet het niet zitten om aan de vooravond van de Europa League-finale tegen Ajax in de Friends Arena te trainen met Manchester United. Daarmee dreigt de Portugees te breken met een traditie.

  De ongeschreven regels van de UEFA schrijven voor dat een finalist een dag voor de finale een open training in het stadion moet afwerken. Mourinho vindt dat echter niets. De United-manager wil Ajax niet wijzer maken en is er volgens ESPN bang voor dat zijn tactieken uitlekken.

  De selectie van Manchester United zal daarom in eigen land trainen en pas dinsdagmiddag naar Zweden vliegen. Of dat ook echt gaat gebeuren, is nog de vraag. De Engelse grootmacht volgde overigens hetzelfde schema voor de Europa League-wedstrijden tegen Zorya Luhansk en FK Rostov.

  Het besluit van Mourinho om langer in Manchester te blijven heeft ook te maken met het feit dat United zondag nog een Premier League-wedstrijd tegen Crystal Palace speelt. De manager wil zijn spelers optimaal laten rusten voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  'Mourinho breekt met UEFA-traditie, Ajax wordt niets wijzer'