Carragher sneert naar United na nieuwe Engelse maatregel tegen schwalbezondaars

Carragher sneert naar United na nieuwe Engelse maatregel tegen schwalbezondaars

18-05-2017 20:14

Spelers in Engeland doen er goed aan om vanaf volgend seizoen twee keer na te denken voordat ze zich laten verleiden tot een schwalbe. De Engelse voetbalbond FA gaat met terugwerkende kracht straffen opleggen als arbiters in de luren worden gelegd.

Als er sprake is van een vermeende schwalbe gaat een panel zich buigen over de videobeelden. De driekoppige jury, bestaande uit een ex-scheidsrechter, ex-manager en ex-speler, moeten dan hun oordeel vellen over de betreffende actie. Alleen als alle drie de leden het eens zijn, kan een speler alsnog gestraft worden.

Voorwaarde voor het panel om in actie te komen is wel dat het een penaltymoment betreft of situaties waarin een speler van het veld is gestuurd. De FA volgt daarmee het voorbeeld van Italië, waar al langer videobeelden worden ingezet rondom schwalbes.

Jamie Carragher deelde naar aanleiding van de nieuwe regel een sneer uit aan Manchester United. 'Meer problemen voor Man Utd volgend seizoen', twitterde de Liverpool-icoon. Hij doelde waarschijnlijk op de schwalbe an Marcus Rashford in het duel met Swansea City.