Advocaat verrast bij selectie Oranje: Ex-Gentaar wel, maar geen Bruggelingen

Advocaat verrast bij selectie Oranje: Ex-Gentaar wel, maar geen Bruggelingen

donderdag 18 mei 2017 om 19:20

De eerste voorselectie van bondscoach Dick Advocaat is donderdagavond bekendgemaakt door de KNVB. In totaal zijn 31 spelers geselecteerd voor de interlands van Oranje tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg.

Het betreft een voorlopige selectie, die over een week wordt teruggebracht naar zo'n 23 spelers. De grootste verrassing is ex-Gentenaar Sergio Padt. De doelman van FC Groningen zit voor het eerst in de voorselectie van het Nederlands elftal. Ook Nathan Aké is erbij. De Chelsea-verdediger kan zijn debuut maken.

Ajax en PSV zijn hofleverancier met beide vijf spelers, terwijl kampioen Feyenoord het moet doen met drie spelers: Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Jens Toornstra. Verder zijn Marten de Roon (Middlesbrough) en Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) weer opgenomen in de voorselectie.

Van de Bruggelingen Ruud Vormer, Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn is er geen sprake bij Oranje. Zij zijn er opnieuw niet bij. Ook Bram Nuytinck wordt niet opgenomen in de voorselectie. Voor Oranje staan de komende periode oefenduels met Marokko en Ivoorkust op het programma, alsook de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

De voorlopige selectie:

Plaats een reactie

ketje55 +1956
donderdag 18 mei 2017 om 20:00
Ge gaat er toch geen van Brugge halen als ge terug een sterke ploeg wil opbouwen??? Advocaat wist 10 jaar geleden als dat de tijd van Simons voorbij was. Hij kent het spelletje door en door.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Advocaat verrast bij selectie Oranje: Ex-Gentaar wel, maar geen Bruggelingen