Broos onthult zijn favoriet tussen Anderlecht en Club: Heb zelfs een abonnement

Broos onthult zijn favoriet tussen Anderlecht en Club: "Heb zelfs een abonnement"

18-05-2017 17:23
2

Als coach én trainer heeft Hugo Broos al heel wat grote successen gekend. De veteraan kende die bij Kameroen, maar ook Club Brugge én RSC Anderlecht. Hij mag dan wel langer voor Anderlecht gespeeld en gewerkt hebben, maar lijkt een echte Bruggeling te zijn.

De voormalige verdediger begon met profvoetbal bij Anderlecht, maar eindigde dat in Brugge. In 1983 maakte hij de overstap van paars-wit naar Blauw-Zwart. "Ik speelde al ruim 10 jaar voor Anderlecht en stilaan kwam ik daar vaker dan me lief was op de bank terecht. Aangezien ik wilde spelen, stond ik open voor een nieuwe uitdaging", zegt hij op 125 Jaar Club Brugge.

"Ik was reeds 31 jaar en had verwacht om een stap terug te moeten zetten. Maar plots kwam Club op de proppen, en toen moest ik echt niet lang nadenken. Op dat moment waren Gilles Van Binst en Georg Kessler actief bij Club. Ze kenden me nog van bij Anderlecht", vertelt hij.

Trotse Bruggeling
Op de vraag hoe hij terugkijkt op zijn carrière bij Club is het antwoord duidelijk. "Trots. Ik heb nog laat in mijn carrière vijf prachtige jaren bij een topclub gespeeld en daar prijzen mee gepakt", zegt hij.

De coach is al sinds '97 geen coach meer van Club, maar volgt Blauw-Zwart nog op de voet. "Ik heb een abonnement op Club. Ik heb mijn vaste plek naast mijn oude maatje Jos Volders. In deze Play-Off 1 zal ik maar één match missen", zegt hij.

"In de tribune ben ik in de eerste plaats een echte supporter. Ik heb mijn mening en ik zal die ook wel laten blijken. Maar ik ben daar geen analist of een commentator. Ik kan me dus even goed wel eens kwaad maken of uit de bol gaan", aldus Broos.