De spelers zijn het erover eens, de drie genomineerden voor 'Trainer van het Jaar'

De spelers zijn het erover eens, de drie genomineerden voor 'Trainer van het Jaar'

18-05-2017 12:08
9

Deze keer waren het niet de trainers die voor de beste optie kozen, maar wel de spelers. 389 stemgerechtigde voetballers uit de Jupiler Pro League kozen voor de Trainer van het Jaar. De drie namen die nog kansmaken om de prijs te pakken zijn Felice Mazzu, Hein Vanhaezebrouck en René Weiler.

Eerder deze week raakte al bekend wie de drie genomineerden zijn voor Belofte van het Jaar. Nu zijn ook de drie kanshebbers om de Trainer van het Jaar te worden bekend. De voetballers uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit. De namen die het meest werden aangevinkt zijn die van Mazzu, Vanhaezebrouck en Weiler.

Mazzu maakte indruk door Charleroi alweer naar Play-Off 1 te loodsen. Hij strijdt met de Carolo's ook nog steeds om Europees voetbal. Vanhaezebrouck en Gent maakten dan weer indruk in Europa. Ook in Play-Off 1 konden ze het menig ploegen het vuur aan de schenen leggen. Weiler en zijn Anderlecht lijken de titel te gaan pakken, wat de Zwitser heel wat stemmen opleverde.

Geen Preud'homme, geen Dury
Voor Michel Preud'homme, die vorig jaar won, zit er deze keer geen prijs in. Hij staat pas op de vijfde plek. Francky Dury die de beker won met Zulte Waregem eindigt op de vierde plek. Op 22 mei kennen we de winnaar.

Uitslag Trainer van het Jaar:
1.
2.
3.
4. Francky Dury (Zulte Waregem) 280 ptn.
5. Michel Preud’homme (Club Brugge) 243
6. Albert Stuivenberg (RC Genk) 228
7. Yannick Ferrera (KV Mechelen) 212
8. Jordi Condom (Eupen) 91
9. Ivan Leko (STVV) 87
10. Cedomir Janevski (Waasland-Beveren) 67