'Sterkhouder Anderlecht op de bank na tirade van Weiler'

'Sterkhouder Anderlecht op de bank na tirade van Weiler'

18-05-2017 07:15
2

René Weiler loodst Anderlecht naar alle varwachting naar de titel, maar een zorgeloos seizoen werd het allerminst. Eén van de belangrijkste taken voor de Zwitserse trainer was het opkuisen van de kleedkamer. Weiler hecht veel belang aan discipline. Wie niet volgt, zal het voelen. Dat ondervond ook Lukasz Teodorczyk.

De Pool startte als een wervelwind aan het seizoen en leek niet te stoppen. Hij scoorde twintig keer in de competitie, maar staat nu al wel twee maanden droog. Zondag startte hij voor de topper tegen Club Brugge plots op de bank, ten voordele van Isaac Kiese Thelin. Het Laatste Nieuws weet nu hoe dat komt.

Teodorczyk liep er op training naar verluidt de kantjes af, een fenomeen dat zich blijkbaar afspeelt sinds hij zijn nieuwe contract ondertekende bij paars-wit. Toen hij vorige week op training zijn defensieve taken niet uitvoerde, kwam hem dat op een tirade van Weiler te staan. Die zette de Pool prompt op de bank. De boodschap zou wel zijn aangekomen bij de topschutter, verwacht wordt dat hij in Charleroi terug in de basis staat. Ook Adrien Trebel zou starten.