Ronaldo de grote man: Real héél dicht bij eerste landstitel sinds 2012

Ronaldo de grote man: Real héél dicht bij eerste landstitel sinds 2012

17-05-2017 23:05

Cristiano Ronaldo heeft andermaal bewezen goud waard te zijn voor Real Madrid. De Portugees zette de Koninklijke op het goede spoor bij Celta de Vigo, dat met 1-4 werd verslagen. Real kan zondag de eerste landstitel sinds 2012 veiligstellen.

Ronaldo brak razendsnel de ban voor Real Madrid. De 32-jarige aanvaller haalde na voorbereidend werk van Isco fraai uit: 0-1. De Madrilenen leken daarmee van zenuwen geen last te hebben. Toch moesten de fans tot de tweede helft wachten op de bevrijdende tweede treffer. Een razendsnelle uitbraak werd afgemaakt door Ronaldo.

Na een tweede gele kaart voor Iago Aspas, de tweede liep hij op na een vermeende schwalbe, leek het duel gespeeld. John Guidetti deed evenwel iets terug. De oud-Feyenoorder schoot via Sergio Ramos raak. Ook die goal kon Real niet van slag brengen, want razendsnel tikte Karim Benzema de 1-3 binnen. Met een fraai schot maakte Toni Kroos er zelfs nog 1-4 van.

Real Madrid lijkt de champagne voorzichtig te kunnen ontkurken. De voorsprong op FC Barcelona bedraagt drie punten. Daardoor heeft de Koninklijke aan een punt genoeg tegen Malaga. De Catalanen spelen tegelijkertijd tegen Eibar.