Genk boekt nieuwe zege in Play Off II, spektakel in Kortrijk-Lokeren

17-05-2017 22:20

Woensdagavond werd de voorlaatste speeldag in Play Off II B gespeeld. Leider KRC Genk won op eigen veld met 3-1 tegen Roeselare en behoudt zijn voorsprong van negen punten op eerste achtervolger Lokeren, dat na een spektakelwedstrijd 4-4 gelijkspeelde tegen KV Kortrijk. KAS Eupen won thuis met 2-0 van Excelsior Moeskroen.

KRC Genk – Roeselare 3-1
Genk heeft een makkelijk thuiszege geboekt tegen Roeselare. De Limburgers kwamen in de eerste helft op voorsprong na een doelpunt van Jacub Brabec, die de perfecte hoekschap Ruslan Malinovski binnen knikte. Roeselare stelde orde op zaken via Mathie Cornet, maar net voor de pauze klom Genk weer op voorsprong via veteraan Thomas Buffel, na een nieuwe assist van Malinovski. Roeselare kwam na de pauze beter in de wedstrijd, mede omdat Genk het tempo liet zakken. Scoren lukte echter niet meer voor de bezoekers. In de slotfase zette Jean-Paul Boëtius de 3-1 eindstand op het scorebord.

Kortrijk – Lokeren 4-4
Kortrijk en Lokeren speelden een ware spektakelmatch in het Guldensporenstadion. De thuisploeg opende het doelpuntenfestival via Jovan Stojanovic, maar kreeg in de laatste minuut van de eerste helft drie doelpunten te slikken. Guus Hupperts, Tom De Sutter en Koen Persoons zetten de 1-3 ruststand op het bord. Meteen na de pauze prikte Kortrijk terug via Xavier Mercier, die de assist van Jovanovic verzilverde. Via Lewis Mbah Enoh liep Lokeren echter weer meteen uit tot 2-4. De Kerels bleven knokken en kregen loon naar werken. Idriss Saadi en Vladimir Kovacevic bezorgden Lokeren een verdiend gelijkspel.

Eupen – Moeskroen 2-0
Tijdens een saaie eerste helft in de Oostkantons zorgde Jeffrén voor het enige lichtpuntje. Hij scoorde net voor de pauze het eerste doelpunt, na een knappe assist van Christian Brüls. Moeskroen probeerde het tij te keren na de pauze. Eupen pijn doen was echter te moeilijk voor de Henegouwers. In de tweede helft legde Henry Onyekuru de eindstand vast met zijn twintigste van de competitie.