Kuyt licht keuze om te stoppen toe: Al mijn dromen zijn uitgekomen

Kuyt licht keuze om te stoppen toe: "Al mijn dromen zijn uitgekomen"

17-05-2017 19:12

Dirk Kuyt heeft zijn keuze om te stoppen als profvoetballer toegelicht. Na het behaalde kampioenschap met Feyenoord vindt de 36-jarige routinier het welletjes. Hij blijft echter in een andere functie verbonden aan de Rotterdamse club.

"Gedurende mijn carrière heb ik altijd mijn hart gevolgd wanneer ik beslissingen moest nemen en dat geldt nu ook voor deze", licht Kuyt toe op de clubsite van Feyenoord. "Dit voelt als het juiste moment om te stoppen. Ik heb sinds ik terug ben gekeerd bij Feyenoord twee fantastische jaren gehad, met het kampioenschap als kers op de taart. Ik had de droom om prijzen te winnen en kampioen te worden met Feyenoord. Al mijn dromen zijn uitgekomen."

Kuyt maakte in 1998 de overstap van de amateurs van Quick Boys naar FC Utrecht. In de Domstad speelde hij vijf seizoenen, waarna hij opgepikt werd door Feyenoord. Bij de Rotterdammers speelde hij drie jaar, wat hem een transfer naar het Engelse Liverpool opleverde. Voor Kuyt terugkeerde bij Feyenoord, stond hij drie seizoenen onder contract bij Fenerbahçe.

In competitieverband was Kuyt in 627 officiële competitiewedstrijden 230 keer trefzeker. Hij sloot zijn voetbalcarrière in stijl af door Feyenoord met een hattrick tegen Heracles Almelo naar de eerste landstitel sinds 1999 te schieten.