Mignolet lyrisch: Kijk naar Chelsea, zij hebben Hazard. Wij hebben hem

Mignolet lyrisch: "Kijk naar Chelsea, zij hebben Hazard. Wij hebben hem"

17-05-2017 18:24

Simon Mignolet plaatst Philippe Coutinho op dezelfde hoogte als Eden Hazard. De Limburgse doelman kijkt de laatste tijd meer en meer met verbazing naar de prestaties van zijn ploeggenoot. Volgens hem is die uitgegroeid tot één van de besten in de Premier League.

Vooral de creativiteit in het spel van Coutinho kan Mignolet ten zeerste bekoren. "Je kan niet echt een mandekker op hem zetten. Philippe kan de bal verdelen op een briljante wijze. In de Premier League heb je creatieve spelers nodig om het spel open te breken. Kijk naar Chelsea, zij hebben Hazard. Manchester City heeft Raheem Sterling, David Silva of Kevin De Bruyne", somt Mignolet enkele landgenoten op bij Liverpool Echo.

Maar ook naast het veld kan de keeper het vinden met Coutinho. "Hij is een goede jongen die bovendien hard werkt. Hij is erg belangrijk voor ons. Daarom was het ook zo'n grote meevaller dat hij dat nieuwe contract tekende. We hopen allemaal dat hij nog vele jaren bij Liverpool blijft", beëindigt onze nationale nummer twee zijn lofzang over de Braziiaan.