UEFA grijpt in na Champions Leauge en Europa League-finale

UEFA grijpt in na Champions Leauge en Europa League-finale

17-05-2017 16:51

De UEFA heeft weer eens een verandering doorgevoerd. De winnaars van de Champions League en de Europa League steken dit seizoen hun trofee omhoog op het veld. Ze doen dat dus niet langer in de tribune. Zo liet de UEFA woensdag weten.

UEFA-voorzitter Aleksandr Ceferin legt uit waarom hij dat besluit logisch vindt. "Het veld is het podium van de spelers, dus daar moet ook hun succes worden gevierd. Alle toeschouwers hebben dan ook goed zicht op de prijsuitreiking", aldus Ceferin, opgetekend door De Telegraaf.

Ajax speelt over zeven dagen in het Zweedse Stockholm de eerste Europese finale sinds 21 jaar. De Amsterdammers bereikten de eindfase van de Europa League door in de halve finales Olympique Lyon te verslaan. Als Ajax de eindstrijd wint, zijn 10.000 Amsterdamse supporters getuige van de huldiging. Tegenstander United mocht eveneens 10.000 kaarten uitdelen. Alle kaarten voor de Ajax-fans zijn al uitverkocht.  De Champions League-finale wordt op zaterdag 3 juni in Cardiff gespeeld. Daarin kijken Real Madrid en Juventus elkaar in de ogen.