Stanciu krijgt weinig steun: Blijkbaar ligt het mentaal iets moeilijker

Stanciu krijgt weinig steun: "Blijkbaar ligt het mentaal iets moeilijker"

17-05-2017 16:20
5

Aan het begin van dit seizoen legde Anderlecht een recordbedrag neer voor Nicolae Stanciu. Nu is paars-wit bijna kampioen, maar dat komt niet door de man van tien miljoen. Tijdens Play-Off 1 zit de Roemeen vaker dan hem lief is op de bank. In Sport/Voetbalmagazine ziet Marc Degryse het ook niet meteen goedkomen met Stanciu. 

Degryse schrijft Stanciu nog niet meteen af, maar lovend is hij ook niet echt. "Ik heb er mijn twijfels over, ook al heeft hij zeker kwaliteiten in balbezit. Dat viel me bijzonder op in zijn eerste match, tegen Charleroi. Maar blijkbaar ligt het mentaal iets moeilijker voor hem en dat is iets wat je moeilijk kunt voorzien. In Roemenië werd hij beschouwd als een god terwijl hij hier moet omgaan met concurrentie, kritiek en zijn transferprijs."

Volgend seizoen krijgt Stanciu waarschijnlijk weer een nieuwe kans om zich te bewijzen. De kans is immers groot dat Youri Tielemans vertrekt. Tielemans speelde dit jaar vaak op de tien. Indien Tielemans vertrekt, moet Stanciu wel nog afrekenen met Sofiane Hanni, die onder René Weiler kapitein is van Anderlecht.