Deschacht wast handen in onschuld: “Ik heb al acht jaar niet meer gegokt”

Deschacht wast handen in onschuld: “Ik heb al acht jaar niet meer gegokt”

17-05-2017 15:17
9

Voor de meeste speler van Anderlecht is donderdag D-Day. Voor Olivier Deschacht was het een dag eerder. De verdediger van paars-wit moest zich woensdag verantwoorden voor de Kansspelcommissie in verband met het feit dat er gegokt is op voetbalwedstrijden met zijn account. Deschacht pleit voor vrijspraak in zijn zaak. 

De voorbije jaren was het account van Deschacht redelijk actief. Liefst 2.622 sportweddenschappen op geld werden er met het account van Deschacht geplaatst bij wedkantoor Unibet. "Maar dat heb ik zélf niet gedaan. Ik heb sinds 2009 niet meer gegokt", aldus Deschacht via bij monde van zijn advocaat noteerde Het Nieuwblad.

Deschacht gaat dan ook voor vrijspraak. Advocaat Luc Deleu. "Mijn cliënt verklaart dat hij in 2009 het ouderlijke huis heeft verlaten en dat hij sindsdien niet meer gebruikt heeft gemaakt van de account”, luidt het. “Zodoende heeft hij niets gedaan dat niet mocht. De wet die bepaalt dat profvoetballers niet mogen gokken op wedstrijden waarop ze zelf invloed hebben, dateert pas van 2010."

Zelf was Deschacht ook aanwezig, maar liet zich niet zien aan de pers. Volgens de verdediger van Anderlecht gokte zijn broer Xavier met zijn account. De Kansspelcommissie oordeelt pas later over een (geld)straf. Pas bij een veroordeling kan de Belgische voetbalbond in actie treden. In het zwaarste geval kan Deschacht geschorst worden als profvoetballer.