'Everton voert geheime gesprekken en trekt de portefeuille open voor verdediger'

'Everton voert geheime gesprekken en trekt de portefeuille open voor verdediger'

17-05-2017 13:37

Everton maakt werk van de komst van Mauricio Lemos. Las Palmas, de club van de Uruguayaanse verdediger, heeft deze week een eerste bod ontvangen uit Engeland.

Dat melden verschillende media in Spanje, waaronder El Mundo Deportivo en Diario Sport. Lemos zou in een geheim gesprek met een delegatie van Everton hebben laten weten dat hij openstaat voor een transfer, waarna de club van manager Ronald Koeman een bod heeft uitgebracht.

Everton is bereid om twintig miljoen euro te betalen voor de 21-jarige Lemos, die zich de laatste twee jaar in de Primera División heeft bewezen als een betrouwbare verdediger. In zijn contract staat een ontspanningsclausule van dertig miljoen euro.

Lemos stond vorig jaar nog in de belangstelling van FC Barcelona. In Camp Nou kreeg hij echter geen garanties op speeltijd, waardoor hij besloot te blijven. Trainer Ronald Koeman kondigde eerder deze week transfervuurwerk aan. De miljoenen die Everton lijkt te gaan krijgen voor Romelu Lukaku zullen dus zeker gebruikt worden.