Degryse komt met serieuze uitdaging voor de toppers van de Rode Duivels

Degryse komt met serieuze uitdaging voor de toppers van de Rode Duivels

17-05-2017 12:52

In Engeland zijn onze Rode Duivels de grote uitblinkers. Maar op het internationale niveau is het vooralsnog wachten op échte topprestaties. Marc Degryse heeft een uitdaging voor onder andere Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.

Hij zet het trio stevig onder druk. "Als ze naar een club van een hoger niveau kunnen – ik denk dan met name aan Romelu Lukaku, die graag Champions League zou spelen – dan is dat een prima idee. Op zijn leeftijd moet hij die stap zetten", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"En als Eden Hazard beschouwd wordt als net een trapje lager dan Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, dan moet hij uitblinken in de Champions League, want dat is voor mij de echte barometer", zegt hij. "Ook Kevin De Bruyne kon zich nog te weinig tonen in de Champions League, al speelde hij wel al sterk tegen PSG en FC Barcelona."

Volgens hem zijn de Rode Duivels dan ook nog nét geen topland. "Als dit seizoen Yannick Carrasco de enige Belg is in de halve finales van de Champions League, dan wil dat ook zeggen dat België niet op dezelfde voet staat als landen zoals Spanje, Duitsland, Brazilië, Argentinië, enzovoort."