Opsteker voor Anderlecht in de Champions League, minder nieuws voor Club Brugge

Opsteker voor Anderlecht in de Champions League, minder nieuws voor Club Brugge

17-05-2017 11:14
7

Anderlecht staat op het punt om kampioen te spelen in België. Als het daarin slaagt, mag het volgend seizoen aantreden in de Champions League. Over het kampioenenbal krijgt Anderlecht nu al goed nieuws.

De Belgische landskampioen weet al dat het recht heeft op een rechtstreeks plaatsje in de Champions League met de nodige extra miljoenen tot gevolg. Voor Anderlecht is er nog een derde positief punt. Het zou immers bij de loting in pot 3 terechtkomen.

Anderlecht deed het de laatste jaren Europees zo goed dat het zijn eigen coefficient samen met dat van het Belgische serieus de hoogte in trok. Hierdoor komt het straks meer dan waarschijnlijk in pot 3 terecht. Anderlecht is momenteel de 32e beste ploeg in Europa, maar heel wat ploegen, die voor Anderlecht staan, spelen volgend jaar geen Champions League. Denk aan Shalke 04, Bayer Leverkusen en Athletic Bilbao. Anderen moeten dan weer eerst een voorronde overleven. Mogelijk Liverpool of Arsenal afhankelijk hoe de Premier League eindigt. 

Bij de vorige groepsfase (2014/2015) zat Anderlecht nog in pot 4, Als het in pot 3 zit, heeft het meer kans op een iets gunstigere loting. Al kan dat natuurlijk ook nog serieus tegenvallen.

Indien Anderlecht tweede wordt in België en zich via de groepsfase plaats voor de Champions League, komt het ook in pot 3 terecht.

Pech voor Club Brugge
Club Brugge heeft minder geluk. Als het kampioen speelt, zit het ook rechtstreeks in de groepsfase, maar wordt Blauw-Zwart ingedeeld in pot 4. Dit geldt ook wanneer Club Brugge in België tweede wordt en zich via de voorrondes weet te plaatsen voor de groepsfase.