Onze jeugdopleiding onderscheidt zich van de andere jeugdopleidingen

"Onze jeugdopleiding onderscheidt zich van de andere jeugdopleidingen"

16-05-2017 22:49

RSC Anderlecht kan donderdag zijn 34ste landstitel veroveren. Paars-wit heeft de titel mede te danken aan zijn eigen uitstekend jeugdwerking, waar de Brusselaars nu de vruchten van plukken.

Jean Kindermans is verantwoordelijk voor de jeugdopleidingen bij Anderlecht. Voor hem zijn de vele talenten geen verrassing. "Onze jeugdopleiding onderscheidt zich van de andere jeugdopleidingen door het aantal jeugdspelers die de voorbije tien jaar doorgestoten zijn naar het hoogste niveau in België. Als ik ook kijk naar spelers zoals de broers Lukaku, of naar Januzaj, die helaas te vroeg is vertrokken", klinkt het bij RSCA TV.

WK in Rusland
"Met een beetje geluk worden er bij de kwalificatie 5 of 6 van onze spelers geselecteerd voor het WK in Rusland 2018. We leiden niet alleen spelers op voor onze eerste ploeg, maar ook spelers die nadien naar Europese topclubs gaan. Het is voor jonge spelers nochtans niet makkelijk om door te breken, omdat je om de drie dagen moet winnen in Anderlecht. De lat ligt dus zeer hoog", weet het opleidingshoofd.

Toekomst verzekerd
"Tielemans en Dendoncker zijn jongens van 1995 en 1997 en Faes, die het momenteel vrij goed doet bij Heerenveen, is van 1998. Svilar en Delcroix zijn jongens van 1999 en zij kloppen aan de deur. Het is niet makkelijk om elk jaar vier of vijf jongeren te laten doorstromen, maar we streven ernaar om 1-3 jeugdspelers naar de A-kern te laten doorstromen", aldus Kindermans.