OFFICIEEL: Witte rook in de Luminus Arena, Genk gaat langer door met grote man

OFFICIEEL: Witte rook in de Luminus Arena, Genk gaat langer door met grote man

16-05-2017 22:30

Racing Genk heeft dinsdag zijn nieuwe bestuur voorgesteld. "Het nieuwe bestuur bestaat uit drie leden en zal de komende zes jaar het beleid van de club bepalen", laat Genk weten. Voorzitter Houben blijft nog zeker tot het einde van het seizoen zijn functie bekleden.


"De 48 leden van de Algemene Vergadering van KRC Genk kozen vanavond een nieuw bestuur. Volgende leden van de Algemene Vergadering behaalden het minimum van 2/3de van de stemmen en werden verkozen als bestuurslid: Mathieu Cilissen, Peter Croonen en Herbert Houben. De nieuwe Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid om twee gecoöpteerde leden toe te voegen (zonder stemrecht)", klinkt het op de website van Genk.

Nieuwe voorzitter?
"Na de verkiezing kwam de nieuwe Raad van Bestuur een eerste keer samen. Hier werd beslist dat Herbert Houben het seizoen zal afsluiten als Voorzitter. Na het seizoen zal de Raad van Bestuur beslissen wie de nieuwe Voorzitter wordt voor de komende termijn van 6 jaar. Het is heel belangrijk dat we werken aan stabiliteit en professionaliteit. Wie dan aan het hoofd staat, is voor mij minder belangrijk. Als iemand anders voorzitter is, waarom zou die persoon dan minder goed zijn dan ik? Ik relativeer dat sterk, ja", vertelt Houben aan Radio 2 Limburg.