STVV kan groepswinst al ruiken, Standard klimt weg van laatste plaats

STVV kan groepswinst al ruiken, Standard klimt weg van laatste plaats

dinsdag 16 mei 2017 om 21:51

STVV heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Play-Off 2A. De kanaries boekte een makkelijke overwinning tegen Lierse en gaat als leider de laatste speeldag in. Daarin nemen de Limburgers het in een rechtreeks duel op tegen KV Mechelen voor groepswinst. Al staat Malinwa voor een onmogelijke opdracht. KV Mechelen moet met zeven doelpunten verschil winnen van de Kanaries om de groepswinst nog in de wacht te slepen. Standard klimt van de laatste plaats weg na een 1-3 zege tege Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren – Standard: 1-3

In een saaie eerste helft laten de kansen lang op zich wachten, tot Standard plots wakker schiet met twee doelpunten op drie minuten tijd. Zinho Gano brengt Waasland Beveren nog voor de rust opnieuw in de wedstrijd met een rake kopbal, 1-2. Ook na de koffie valt er weinig te beleven. Standard is de betere ploeg en Edmilson Junior werkt een counter fraai af: 1-3. Door de overwinning klimt Standard naar de vierde plaats tot op één punt van Waasland-Beveren.

KV Mechelen - Union: 1-0

In een slaapverwekkende eerste half uur is het Mechelen dat probeert maar er niet uitkomt. Eupen komt alsnog twee keer gevaarlijk voor doel, maar scoren lukt niet. De goal valt wel aan de overkant. Jordy Peffer bedankt voor zijn eerste basisplaats en trapt Malinwa op voorsprong, 1-0. De tweede helft lijkt een kopie van de eerste met veel balbezit voor KV Mechelen maar weinig gevaar voor doel. Toch ontsnapt Union nog tot twee keer toe aan een achterstand. Eindstand blijft 1-0 en zo doet Mechelen wat het moest doen en blijft het in het spoor van STVV.

Lierse – STVV: 1-3

Fiere leider STVV kon zich verzekeren van groepswinst. Maar de Kanaries beginnen te slap aan de wedstrijd en het is Lierse dat via de onvermijdbare Benson na een heerlijk schot op voorsprong komt. Sint-Truiden geeft niet op en schiet razendsnel uit de startblokken in de tweede helft. Na één minuut voetballen staat het al gelijk na een doelpunt van Gerkens. De Limburgers komen zelfs op voorsprong. Vetokele zet een penalty fijntjes om. Tien minuten voor tijd klaart Ceballos helemaal de klus voor STVV. 1-3 is ook de eindstand. Door de overwinning blijft Sint-Truiden op kop in Play-off 2A en maakt het een goede kans op de barragewedstrijd tegen Racing Genk voor de strijd op een Europees ticket.

De stand in Play-Off 2A

1. STVV - 19 punten
2. KV Mechelen - 16 punten
3. Waasland-Beveren - 12 punten
4. Standard - 11 punten
5.Lierse - 11 punten
6. Union - 10 punten

Plaats een reactie

woensdag 17 mei 2017 om 09:19
Fantastisch seizoenseinde in PO II, de Limburgse derby als finale. Ik weet al waar alle lunchpauzes en gesprekken in de gang, op café of op de markt over zullen gaan ! EN... bijna zeker van een Limburgse ploeg in Europa volgend jaar ... Wie er ook wint, we pakken die mannen uit PO I. Ik hoop natuurlijk dat het KRC wordt .... maar ben nu ook géén STVV-hater, maar je moet wel realistisch blijven !
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

STVV kan groepswinst al ruiken, Standard klimt weg van laatste plaats