OFFICIEEL: Ex-speler Standard is nieuwste aanwinst Chapecoense

OFFICIEEL: Ex-speler Standard is nieuwste aanwinst Chapecoense

16-05-2017 16:35

Het Braziliaanse Chapecoense heeft een opvallende transfer afgerond. De club, die eind 2016 wereldnieuws was na een vliegtuigcrash, heeft de Venezolaanse middenvelder Lucas Seijas vastgelegd. De 30-jarige speler was tussen 2011 en 2013 aan de slag bij Standard Luik.

Chape maakte de transfer dinsdag bekend. Seijas komt over van tweedeklasser Internacional, waar hij één seizoen aan de slag was. Seijas was tussen 2011 en 2013 een speler van Standard Luik, waar in 46 officiële duels in actie kwam. Daarin scoorde de nu 30-jarige middenvelder acht keer. In mei 2013 werd dan zijn contract ontbonden op Sclessin.

De Venezolaan trok vervolgens naar Ecuador en Colombia, waar hij achtereenvolgens uitkwam voor Deportivo Quito en Independiente Santa Fe. Bij Chapecoense moet hij mee helpen aan de wederopbouw van de club. Bij de vliegtuigcrash in november 2016, op weg naar Medellin, lieten namelijk negentien spelers en de coach het leven.

Vorige week greep de Braziliaanse club nog naast de Zuid-Amerikaanse Supercup (de Recopa Sudamericana) na een nederlaag tegen het Colombiaanse Atletico Nacional. Tegen die club had het ook de finale van de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse Europa League) moeten spelen.