Chelsea wint in slotfase, Batshuayi pikt opnieuw zijn goal mee

15-05-2017 22:58

Chelsea heeft ternauwernood het kampioensfeest een mooi vervolg gegeven. Tegen Watford werd met 4-3 gewonnen. Michy Batshuayi pikte opnieuw zijn goaltje mee.

Chelsea-legende John Terry opende het spektakelstuk na 22 minuten. De routinier maakte de openingstreffer tegen Watford, waar naast Janmaat ook Nordin Amrabat in de basis stond. Bij Chelsea mocht Nathan Aké vanaf de aftrap beginnen. De Londenaren konden echter niet lang genieten van de voorsprong: twee minuten na de 1-0 maakte Étienne Capoue namens Watford gelijk, na een grote fout van... Terry. Hij speelde de bal te kort terug, waarna Capoue profiteerde. Toch ging de ploeg van Antonio Conte met een voorsprong de rust in. Wederom een verdediger scoorde: ditmaal was het Cesar Azpilicueta.

Kort na rust leek invaller Mitshy Batshuayi het duel te beslissen: hij schoot de 3-1 tegen de touwen. De bezoekers dachten echter niet aan opgeven en maakten uitgerekend via Janmaat de aansluitingstreffer. De Nederlander schoot raak na een prachtige solo, waarin hij Aké passeerde. De comeback was compleet toen Stefano Okaka (ex-Anderlecht- een kwartier voor tijd de 3-3 maakte. Het bleek echter niet genoeg voor een punt. Chelsea voerde de druk op en maakte in de persoon van Cesc Fabregas enkele minuten voor tijd de winnende goal op Stamford Bridge.

Komend weekend sluit de kampioen van Engeland het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Sunderland. Watford is al in veilige haven en kan dus relaxed toewerken naar het slotstuk van het seizoen: Zondag is Manchester City de tegenstander.