Vertonghen eert uittrede van White Hart Lane met prachtige kunstzinnige foto

Vertonghen eert uittrede van White Hart Lane met prachtige kunstzinnige foto

15-05-2017 14:19

Het doek is gevallen: Tottenham Hotspur heeft haar laatste wedstrijd ooit betwist op White Hart Lane. De toekomst van de Londense traditieclub ligt in een nieuwe voetbaltempel, waardoor zondag afscheid werd genomen van de mythische thuishaven. Ook Jan Vertonghen beseft de impact van de verhuis.

De Rode Duivel voetbalt inmiddels vijf jaar in het shirt van The Spurs en weet dus maar al te goed dat het regelmatig kon spoken op White Hart Lane. Die tijden zijn nu dus definitief voorbij. Zondagmiddag deed het elftal van Tottenham het stadion alle eer aan door Manchester United te verslaan met 2-1. Door die zege zijn de Londenaars verzekerd van plek twee én bijbehorend Champions League-ticket.

Na afloop van de partij ging het echter voornamelijk over het slotakkoord in het legendarische stadion. Heel wat spelers reageerden op sociale media op het afscheid. Ook Vertonghen deed dat. De linkspoot postte op Instagram een artistiek plaatje, waarin het heden en het verleden knap in mekaar overvloeien. Als alles goed verloopt, zal Tottenham in het seizoen 2018-2019 haar intrede nemen in de nieuwe tempel. Volgend seizoen werkt het haar thuispartijen af op Wembley.

 

Goodbye White Hart Lane. It's been an absolute honour to play here. #COYS #TheLaneTheFinale

Een bericht gedeeld door Jan Vertonghen (@jvertonghen) op