Club genekt door een uniek doelpunt van Anderlecht: Ik rekende erop

Club genekt door een uniek doelpunt van Anderlecht: "Ik rekende erop"

15-05-2017 10:04
2

RSC Anderlecht kwam zondag op voorsprong tegen Club Brugge dankzij een doelpunt van Sofiane Hanni. Wat blijkt, het is het allereerste vrijschopdoelpunt van Anderlecht dit seizoen.

Bij Club Brugge rekende men absoluut niet op een tegendoelpunt via een vrije trap. Anderlecht scoorde er dit seizoen namelijk nog geen enkele. Hanni klaarde het klusje echter wel, met een trap over de grond. "Ik rekende erop dat de doelman naar rechts zou anticiperen", zegt de Algerijn in Het Nieuwsblad. "Als je vanop die afstand over de grond trapt, maakt een doelman weinig kans. Zeker als zijn zicht belemmerd wordt door de muur."

Dat zorgde voor frustratie bij Club. Zo was Michel Preud'homme niet te spreken over de manier waarop er werd verdedigd. "Als je een doelpunt incasseert na een vrije trap over de grond, dan mag je ervan uitgaan dat er iets fout is gelopen."

Het was Vanaken die zich liet ringeloren, maar de middenvelder was zich van geen kwaad bewust. "Ik sprong om de bal te blokkeren. Ik kan mij weinig verwijten", reageerde hij.