Real en Barcelona maken titelstrijd spannend: Ronaldo en Neymar grote mannen

Real en Barcelona maken titelstrijd spannend: Ronaldo en Neymar grote mannen

14-05-2017 21:58

In de strijd om de Spaanse landstitel hebben zowel Real Madrid als FC Barcelona geen fout gemaakt. Real won met 4-1 van nummer vier Sevilla en Barcelona won met dezelfde cijfers bij Las Palmas.

Het is voor beide Spaanse grootmachten zaak om geen fouten meer te maken in de slotfase van de competitie. Real deed thuis wat het moest doen door Sevilla met 4-1 weg te zetten. De ploeg van Zinedine Zidane kwam al vroeg op voorsprong door een goal van Nacho en even later maakte Cristiano Ronaldo er 2-0 van. Sevilla kwam via Stefan Jovetic nog terug in de wedstrijd, maar Real nam weer afstand door een waanzinnige goal van Ronaldo. Het slotakkoord was van Tony Kroos.

Ook Barcelona maakte geen fout. Neymar was met drie treffers de grote man aan Catalaanse zijde. De Braziliaan tekende voor de 0-1, 1-3 en de 1-4. Ook Luis Suarez was trefzeker. In de laatste competitieronde neemt Barcelona het op tegen Eibar. Real speelt komende week nog een inhaalduel met Celta de Vigo en sluit het seizoen af tegen Malaga. Beide ploegen hebben 87 punten.