Tottenham neemt in stijl afscheid van White Hart Lane met zege op United

14-05-2017 20:11

Tottenham Hotspur heeft zijn laatste wedstrijd op White Hart Lane met 2-1 gewonnen van Manchester United. De Spurs namen daarmee na 118 jaar op stijlvolle wijze afscheid van het traditionele Engelse onderkomen.

Tottenham kwam al na zes minuten op voorsprong, toen Victor Wanyama bij de tweede paal hard raak kopte uit een kort genomen corner, die via linksback Ben Davies voor de goal werd geslingerd. Ook in de tweede helft ging Tottenham Hotspur furieus van start. Harry Kane kopte drie minuten na rust binnen uit een indraaiende vrije trap van Christian Eriksen.

Het pleit leek beslecht, maar Manchester United kwam twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Wayne Rooney tekende voor de aansluitingstreffer na mooi voorbereidend werk van Anthony Martial. Tot een gelijkmaker kwam United echter niet meer. De Spurs gaven White Hart Lane daarmee een fraai afscheid en zijn bovendien zeker van de tweede plaats, nadat de titeldroom vorige week in rook was opgegaan.

Liverpool triomfeert
Phillipe Coutinho was de grote man bij Liverpool, dat met 0-4 won bij West Ham United en daarmee op koers ligt voor een Champions League-ticket. De Braziliaan was tien minuten voor rust de aangever bij de openingstreffer van Daniel Sturridge en scoorde na de pauze zelf twee keer. Georginio Wijnaldum vervulde bij beide goals een hoofdrol.

De Oranje-international knalde na bijna een uur op de lat, waarna Coutinho de bal oppikte en afrondde na een fraaie slalom. Drie minuten later claimde West Ham tevergeefs hands van Wijnaldum in het strafschopgebied van Liverpool. De Londense ploeg protesteerde, maar aan de andere kant sloeg wederom Coutinho toe. Via Divock Origi werd het nog 0-4.