'Verlies in Europa League-finale kost Manchester United 32 miljoen euro'

'Verlies in Europa League-finale kost Manchester United 32 miljoen euro'

14-05-2017 07:59

Verlies in de Europa League-finale tegen Ajax kan Manchester United een slordige 32 miljoen euro kosten. De Engelse krant The Times heeft dat uitgerekend. Het heeft vooral te maken met een sponsordeal die United een paar jaar geleden afsloot. 

De huidige nummer zes van de Premier League ontvangt jaarlijks 88 miljoen euro van kledingsponsor Adidas. In dat contract is echter opgenomen dat dit bedrag met dertig procent daalt wanneer United zich twee seizoenen op rij niet weet te plaatsen voor de prestigieuze Champions League. Dat betekent een vermindering van zo'n 26,5 miljoen euro. 

Momenteel staat de formatie van manager José Mourinho op de zesde plaats in de Premier League. Een plek in de top-vier is nodig om kwalificatie voor de (voorronde van) het miljoenenbal te bewerkstelligen. Mourinho liet de afgelopen weken al meerdere malen blijken dat hij al zijn geld zet op de finale van de Europa League. De winnaar van dat toernooi krijgt namelijk een ticket voor de Champions League. 

Op 24 mei is Ajax de tegenstander van United tijdens de eindstrijd in Stockholm. The Times weet dat de winnaar van het toernooi een beloning van ongeveer zes miljoen euro ontvangt.